VILLAGE HALL EXTENSION

CLIENT

Maxwell Memorial Hall Committee

CURRENT STAGE

Feasibility

Community Consultation held Aug 2018

Flockhart Architects were selected in June 2017 to carry out a feasibility study & community consultation for the refurbishment and extension of this village hall in the picturesque village of Kirkgunzeon. The hall is run by a local committee who wish to safeguard the functioning of the hall and develop its use for future generations.  The hall is currently in a very poor state of repair and redevelopment is required in order to improve the facilities, increase the hall capacity and make the building more accessible.

A number of options were considered, however the committee favoured a new west facing extension which connects & opens up the existing hall to the playing field to the west. The extension provides a new accessible entrance, a new reception/lounge, improved toilet and shower facilities and kitchen/bar area. The installation of a collapsible stage in the existing hall would bring the green room into the main space during large community events such as ceilidhs and weddings. 

FLOCKHART

architects

Flockhart Architects, 24 Hazelwood Avenue,

Newton Mearns, Glasgow, G77 5PT. 

© 2019 Flockhart Architects

  • Flockhart Architects Facebook
  • Flockhart Architects Twitter
  • Flockhart Architects Instagram
  • Flockhart Architects Houzz
3D massing model